Верифицирано

Албанци газеле и кинеле македонски знамиња пред Влада

13:12 Mar 2 2013 Влада на РМ

Албанци газеле и кинеле македонски знамиња пред Влада
Опис
Групата Албанци која излезе на мирен протест по вчерашните инциденти направени од страна на Македонците, го кинеше и газеше македонското знаме пред Владата. Мирниот протест ескалираше. Превртени се повеќе возила, претепани се минувачи, и Македонци и Албанци. Албанците маршот го започнаа пред џамијата, а потоа се упатија кон Владата на Република Македонија каде што момчињата фрлаа со камења кон владата и кон полицијата.
Повеќе податоци

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

16 годишно момче нападнато во градски автобус број 65

13:30 Mar 02, 2013

бул.Крсте Мисирков кај Про Кредит Банка, 0.18 Kms

Дивеење низ скопско Нерези

13:35 Mar 23, 2013

с. Нерези, 0.18 Kms

Нападнати средношколци

19:10 Mar 05, 2013

Skopje, Macedonia (FYROM), 0.18 Kms