Верифицирано

Запалено македонското знаме на јарбол во Гостивар

23:13 Oct 11 2013 Гостивар

Опис
Државното знаме на Република Македонија истакнато на зградата на ХЕЦ „Маврово“ било запалено, а тоа утрово го открил еден од чуварите. Полицијата трага по сторителот.

Тетовската полиција потврдува дека е извршен увид утрово и според првичните сознанија, знамето најверојатно било запалено ноќеска, а прв го забележал вработен во чуварската служба, кога утрово доаѓал на работа.

На трите јарболи покрај државното, биле истакнати и албанското и знамето на компанијата, кои не биле оштетени, јави МИА. Полицијата зела траги за вештачање и е во потрага на сторителот.
Повеќе податоци

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Нападнати професори во Гостивар

12:01 Apr 13, 2018

Gostivar, 0.04 Kms

Момче нападнато во Гостивар

13:08 Mar 10, 2013

Болница, Гостивар, 0.27 Kms