Верифицирано

Повик до муслиманите во Чаир да не слават Нова година

11:42 Dec 19 2013 н. Чаир, Скопје

Повик до муслиманите во Чаир да не слават Нова година
Опис
Летоци испишани на албански јазик со кои се повикуваат муслиманите да не ја слават Нова година и да не го почитуваат митот за Дедо Мраз осамнаа утрово во скопската населба Бутел.

На автобуската станица кај поранешното кино стоеше залепен леток на кој на албански јазик пишуваше:

„Тој што го практикува начинот на верување на неверниците не е дел од мојот народ. Немој да славиш, плаши се од Алах".

Засега не се знае кој ги изработил и ги дистрибуирал ваквите летоци со кои се повикуваат муслиманите да не ја слават Нова година.
Повеќе податоци

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0