Верифицирано

Средношколци се тепале пред АСУЦ

13:09 Dec 24 2013 н. Автокоманда, Скопје

Опис
Дванаесет малолетни средношколци вчера направиле хаос во АСУЦ „Боро Петрушевски“, прво се расправале, а потоа си размениле и по неколку удари.

Според Министерството за внатрешни работи, вчера, околу 9.30 часот, група од 12 малолетници се степала во АСУЦ „Боро Петрушевски“.

На тепачката во која учествувале Т.А.(15), Ф.С.(15), В.С.(15), С.Е.(15), С.Е.(16), В.Р.(16), В.Љ.(15) В.Л.(16), Д.С.(16), Д.Б.(17), Л.М.(17) и еден четиринаесетгодишен малолетник и предходела жестока расправа.

МВР соопшти дека ќе бидат поднесени барања за поведување прекршочна постапка поради нарушување на јавниот ред и мир.
Повеќе податоци

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Истепан средношколец во дворот на АСУЦ

21:10 Dec 26, 2013

н. Автокоманда, Скопје, 0 Kms

Средношколец повреден во тепачка

12:45 Apr 10, 2018

Г. Баба, Скопје, 0.02 Kms

Масовна тепачка во автобус бр. 50 на ЈСП

13:40 Apr 26, 2014

Автокоманда, Скопје, 0.05 Kms

Претепан малолетник од Стојаковци во дворот на АСУЦ

13:30 May 05, 2014

Автокоманда, Скопје, 0.06 Kms

Момче нападнато со клоци и тупаници во Скопје

19:30 Oct 25, 2013

н. Автокоманда, Скопје, 0.13 Kms