Верифицирано

Дивеење низ скопско Нерези

13:35 Mar 23 2013 с. Нерези

Дивеење низ скопско Нерези
Опис
Како што веќе објавивме, поголема група млади Македонци вечерва по 20 часот дивееле во скопската населба Нерези, населена со етнички Албанци. Од порталот за Либертас велат дека од дивеењето биле запалени три автомобили, една продавница демолирана и биле искршени многу прозорци на куки во оваа населба.

Таму дошол градоначалник на една од скопските општини со мнозинско албанско население кој е кој е и висок функционер на една од партиите, како и екипа на тв Алсат. На местото пристигнале и полициски сили.

Погледнете ги фотографиите на радио Вати, направени вечерва во Нерези.
Повеќе податоци

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

16 годишно момче нападнато во градски автобус број 65

13:30 Mar 02, 2013

бул.Крсте Мисирков кај Про Кредит Банка, 0 Kms

Нападнати средношколци

19:10 Mar 05, 2013

Skopje, Macedonia (FYROM), 0 Kms

Антисемитски летоци во центарот на Скопје

09:00 Oct 19, 2016

Центар, Скопје, 0 Kms