Неверифицирани

Сериозни закани од обезбедувањето и хигиенската служба во Градскиот Трговски Центар во Скопје

09:07 Apr 15 2014 ГТЦ, Скопје

Опис
Serious treats by the security and cleaning service of the City Trade Center in Skopje - For English see below-


Во периодот околу април и мај 2014, (во 3-4 наврати) членови на обезбедувањето и хигиенската служба на Градскиот Трговски Центар во Скопје, вербално малтретирале и им се заканувале на три млади геј момчиња, од кои едниот малолетник.Во една прилика , еден од членовите на обезбедувањето на трговскиот центар им се обратил на момчињата со зборовите: „Педеру, ќе ти го извадиме џигерот! ” Во разговор со претставник на Хелсиншкиот комитет за човекови права, жртвите наведоа дека инцидентот го перцепираат како злосторство од омраза, сторено поради нивната сексуална ориентација.What happened: Three young gay males (one of which is a minor), on three or four occasions were verbally harassed and threatened by members of the security and cleaning service of the Skopje Trade Center. The part of the Trade Center where the treats occurred is a location commonly known as LGBT cruising area. On one occasion, one member of the security service said “Faggot, we’ll remove your liver!”.

Date, time and location of the incident: April-May (more than one occasion), City Trade Center, Skopje.

Source of information: interview with the victim.

Victim(s) involved: Three young gay males (one of which is a minor).

Type of the crime(s): Endangerment of Safety (Art.144).

Perpetrator(s): Five perpetrators in total – two members of the security service, and three members of the cleaning service.

Brief description of incident with bias indicators: The bias motive in this incident is the sexual orientation of the victim, and the bias indicators in this incident are:
1. Victim perception – the victim perceives this incident as hate crime.
2. Location – The incident occurred on location commonly known as LGBT cruising area.
3. Nature of violence – the incident was carried out in public.
4. Lack of other motives.

Status of the case: Unreported (victim’s choice).

Response of local authorities: N/A

Impact on the victim(s) and the community: This type of incidents brings into question the general security situation of sexual minorities in the society, especially on locations where they are known to frequent.
Повеќе податоци
Вид на инцидент? (можни се повеќе одговори): Сериозна закана

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Нападнати скопјани со нож во „Жена парк“

13:51 Jul 10, 2014

н. Центар, Скопје, 0.08 Kms

Нападнат пратеникот Мухамед Зекири

00:24 Feb 18, 2017

н. Центар, Скопје, 0.09 Kms

Истепан до бессознание поради референдумот 2018

00:15 Sep 29, 2018

Скопје, Македонија, 0.11 Kms