Верифицирано

Кукести крстови нацртани на споменикот на Крале Марко во Прилеп

13:08 Feb 28 2018 Прилеп

Опис
Во текот на ноќта помеѓу 17 и 18 јануари 2018 година непознати сторители нацртале кукести крстови на споменикот на Крале Марко во центарот на Прилеп. Инспекциските служби при Општина Прилеп го регистрираа овој вандалски чин, а во текот на денот споменикот беше исчистен.

Од Општината велат дека случајот е пријавен во полиција.

„Општина Прилеп го осудува ваквиот вандалски чин и упатува апел до граѓаните на Прилеп да ги чуваат спомениците и споменичните обележја во градот, а секој обид за нивно сквернавење да го пријават во полициската станица“, се вели во соопштението.
Повеќе податоци
Вид на инцидент? (можни се повеќе одговори): Уништување на имот

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0