Верифицирано

Тепачка меѓу две групи малолетници и каменување на автобус бр.65-б

20:00 Feb 1 2018 Скопје

Опис
На 01.02.2018 година околу 19.35 часот во Единицата за информации и команда Скопје, возач во Јавното сообраќајно претпријатие Скопје пријавил дека на ул. „Алија Авдовиќ“ имало тепачка помеѓу две групи малолетници. Притоа, едната група го каменувала автобусот со број 65-б, кој сообраќал на релација Транспортен центар-Брњарци, од што биле искршени четири стакла од вториот кат на автобусот. Еден камен го пробил стаклото и удрил 15-годишник од с.Стајковци, скопско. Во врска со настанот, во полициската станица Гази Баба биле приведени 20 лица од двете групи. Се преземаат мерки за целосно расчистување на случајот.
Повеќе податоци
Вид на инцидент? (можни се повеќе одговори): Уништување на имот,Физички напад,Телесна повреда,Насилство
Локација: Улица

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Tепачка кај новата Железничка станица во Скопје

19:30 Apr 12, 2013

Скопје- Железничка станица во Скопје, 0 Kms

Каменуван воз во Скопје

16:20 Apr 13, 2013

Скопје- во близина на железничката станица „Скопје - север“., 0 Kms

Прекин на финалето поради навредливи скандирања

20:00 May 22, 2013

Скопје- Градски Стадион, 0 Kms

Уште еден каменуван воз во Скопје

16:23 Apr 13, 2013

Скопје- Железничка станица Скопје Север, 0 Kms