Неверифицирани

Крвнички претепан основачот на Апбанската православна заедница во Македонија

14:00 Mar 5 2018 Скопје

Опис
На 5 март 2018 година околу 14:30 часот, во полициската станица во населбата Аеродром е пријавено дека физички е нападнат Бранко Синадиновски, основачот на самопрогласена Верската заедница на православните Албанци во Македонија. Според првичните информации тој бил физички нападнат во близина на неговиот стан во населба Аеродром. Причините и напаѓачите се сеуште непознати.
МВР соопштија дека го истажуват настанот и мотивите за истиот.
Бранко Синадиновски стана познат за јавноста последниве години, по декларирањето на неговото етничко потекло и поддршката за основање на Верска заедница на православните Албанци во Македонија. Синадиновски по потекло е од Беличица, Горна Река, во регионот на Маврово.
Повеќе податоци
Вид на инцидент? (можни се повеќе одговори): Физички напад,Телесна повреда,Насилство
Локација: Улица

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Tепачка кај новата Железничка станица во Скопје

19:30 Apr 12, 2013

Скопје- Железничка станица во Скопје, 0 Kms

Каменуван воз во Скопје

16:20 Apr 13, 2013

Скопје- во близина на железничката станица „Скопје - север“., 0 Kms

Прекин на финалето поради навредливи скандирања

20:00 May 22, 2013

Скопје- Градски Стадион, 0 Kms

Уште еден каменуван воз во Скопје

16:23 Apr 13, 2013

Скопје- Железничка станица Скопје Север, 0 Kms