Верифицирано

Протест пред домот на Татјана Прентовиќ

18:33 Mar 16 2018 Drachevo, Macedonia (FYROM)

Опис
Вечерва околу 100-тина граѓани, според информации на Инфомакс, протестирале пред домот на пратеничката од СДСМ, Татјана Прентовиќ.
Овие протести се резултат на незадоволството на граѓаните од изгласувањето на Законот за употебата на јазиците.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок
Вид на инцидент? (можни се повеќе одговори): Сериозна закана
Локација: Улица
Пријавивте ли во полиција?: Да
Дали во истата средина имало слични инциденти/кривични дела?: Не знам
Дали на местото на инцидентот останале цртежи, знаци, симболи или графити?: Не знам

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Искршени прозорци на штабот на СДСМ во Драчево

01:13 Feb 24, 2017

с. Драчево, Скопје, 0 Kms

оштетување на црквен имот во Драчево

13:29 Oct 03, 2018

Драчево, Скопје, Македонија, 0.08 Kms

Искршен штаб на СДСМ во селото Долно Количани

09:40 Sep 25, 2018

Драчево, Скопје, Македонија, 0.17 Kms

Без повод и причина на улица претепале две момчиња

13:56 Feb 20, 2014

н. Драчево, Скопје, 0.19 Kms