Неверифицирани

Разбојништво врз мигранти

13:23 Jul 25 2018 Куманово

Опис
На 24.07.2018 година во 11,30 часот на железничката пруга Табановце- Прешево, од страна на полициски службеници биле откриени осум лица-мигранти од Иран. При тоа, лицата пријавиле дека истиот ден откако оствариле илегален влез од Р.Грција во Р.Македонија, на околу 200 метри пред граничната линија со Р.Србија, две непознати лица, со закана со нож, извршиле разбојништво над истите, при што им одзеле 8.000 евра. Се преземаат мерки за целосно расчистување на настанот.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок
Вид на инцидент? (можни се повеќе одговори): Физички напад,Насилство

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0