Верифицирано

Претепано момче во Автокоманда им подлегна на повредите

13:13 Jun 30 2018 Bulevar Aleksandar Makedonski

Опис
Вчера и во текот на ноќта момчето не било контактибилно. Според првичните информации од МВР, го претепале три засега непознати лица.
Непознатите излегле од автомобил мерцедес и го нападнале момчето кое се движело по булеварот Александар Македонски во близина на автобуската постојка кај седиштата на „Алкалоид“ и „Скопска пивара“.
МВР подготвува подетална информација.

Претепаното момче на 29.06.2018 година, почина од повредите здобиени од тепањето. Идентификувани се тројца сторители, и поднесена е кривична пријава за убиство на свиреп начин. Против двајцата кои се во притвор сеуште е во тек кривичната постапка, а едниот кој е во бегство и недостапен на органите на прогонот запрена е постапката се до негово пронаоѓање.
Од страна на МВР овој случај е регистриран како дело од омраза
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0