Верифицирано

оштетување на црквен имот во Драчево

13:29 Oct 3 2018 Драчево, Скопје, Македонија

Опис
Свештените лица укажуваат дека се случиле инциденти со оштетување на црквен имот, поточно испишување на сатанистички графити на ѕидот на црквата Св. Спас во Драчево. Вакви инциденти се случиле и претходно, а случаите се пријавени во полициска станица и во општината Кисела Вода. Свештените лица ги оквалификуваат како сериозни инциденти кои не може туку така да се препишат само на малолетни лица.
Полицијата трага по сторителите.
Повеќе податоци

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Искршени прозорци на штабот на СДСМ во Драчево

01:13 Feb 24, 2017

с. Драчево, Скопје, 0.08 Kms

Протест пред домот на Татјана Прентовиќ

18:33 Mar 16, 2018

Drachevo, Macedonia (FYROM), 0.08 Kms

Без повод и причина на улица претепале две момчиња

13:56 Feb 20, 2014

н. Драчево, Скопје, 0.12 Kms

Искршен штаб на СДСМ во селото Долно Количани

09:40 Sep 25, 2018

Драчево, Скопје, Македонија, 0.25 Kms