Верифицирано

Етнички Македонци претепале Албанец во Куманово

20:00 Jul 14 2013 Куманово

Опис
Како што известува albtime, во близина на истата локација, група на етнички Македонци претепале 21 годишно момче од Албанска националност откако истите слушнале дека момчето зборува албански. Овие инциденти го зголемија стравот од нарушување на јавниот ред и мир во градот, каде што со години претходно немало инциденти од меѓуетнички карактер.
Повеќе податоци

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0